Indeksene endte markert opp onsdag.

- Volatiliteten vil fortsette en stund. Kina gjør fortsatt at folk får panikk, og mange er bekymret for at markedet vil havne under laveste notering fra forrige uke. Samtidig begynner mange selskaper å se billige ut og markedet vil etter hvert finne et nivå hvor det har støtte, spesielt hvis Fed ikke setter opp renten denne uken, sier investeringsdirektør Teis Knuthsen i Saxo Bank til Bloomberg News.

S&P 500 falt 6,3 prosent i august på markedsuroen som startet med devalueringen av den kinesiske valutaen. S&P 500-indeksen fortsatte fallet tirdag, det tredje kraftigste fallet for indeksen så langt i år.

- Det er vanskelig å se en slutt på volatiliteten, men det er godt tenkelig at markedet vil bunne ut om en uke eller to, sier fondsforvalter Tom Rivers i UBS Group til Bloomberg TV.

Teknokjempene Apple, Intel og Microsoft var blant selskapene som fikk seg et solid løft på Wall Street onsdag.

Blandede nøkkeltall

Onsdag kom det flere amerikanske nøkkeltall, men disse ga et noe blandet bilde.

En undersøkelse foretatt av ADP Employer Services viste at antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 190.000 personer i august. Dette var noe mindre enn de 200.000 som var ventet på forhånd.

Sysselsettingstallene blir sett på som en viktig indikator for utviklingen i de offisielle arbeidsmarkedstallene, «nonfarm payrolls», som publiseres fredag.

Endelige tall fra USAs arbeidsdepartement viste dessuten at produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA var opp 3,3 prosent i andre kvartal 2015, sammenlignet med kvartalet før. Ifølge Bloomberg News var det ventet en oppgang i produktiviteten på 2,8 prosent i kvartalet.

Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones - opp 1,83 prosent til 16.352 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 2,46 prosent til 4.750 poeng.
  • S&P 500 - opp 1,84 prosent til 1.949 poeng.