Børsene i USA endte ned fredag, etter at arbeidsmarkedsrapporten for august viste lavere arbeidsledighet og høyere lønnsvekst enn ventet.

Rapporten ble ekstra nøye fulgt av investorene, ettersom den er en viktig faktor i Federal Reserves rentesetting. Det er bredt ventet at Fed vil sette rentene opp, men noe mer usikkerhet rundt når det vil skje.

Les mer om jobbtallene her: Svakere jobbtall enn ventet i USA

- Samlet sett var det en svært god rapport. Det ser ikke ut som at det som har skjedd i de globale markedene vesentlig påvirker den amerikanske økonomien, sier seniorøkonom Ryan Sweet i Moody's Analytics til Bloomberg News.

Forvalter Gary Pollack i Deutsche Bank mener det er vanskelig å tippe om Fed høyner renten på møtet i september eller venter til senere i høst.

- Gir Fed ammunisjon

- Selv om sysselsettingstallet var lavere, peker detaljene i rapporten mot et bedrende arbeidsmarked, som gir Fed ammunisjon til å høyne renten denne måneden. Men det er også mulig at de venter, gitt de globale usikkerhetene, sier Pollack til Wall Street Journal.

Forvalter Patrick Blais i Manulife Asset Managetment tror rapporten vil føre til negativt sentiment på de amerikanske børsene gjennom dagen.

- For øyeblikket er det mye nervøsitet, så det er bare naturlig at markedet reagerer aggressivt, sier han til nyhetstjenesten

Netflix falt for sjette dag på rad. Nedgangen kom parallelt med at videostrømmetjenesten opplever økt konkurranse fra primært Amazon.com. Det ventes samtidig at Apple ønsker å produsere originale programmer som en del av selskapets nestegenerasjons Apple TV, som presentert neste uke.

Twitter falt også. Selskapet er ventet å annonsere sin nye konsernsjef i nært forestående fremtid, kanskje allerede fredag.

Slik endte nøkkelindeksene i USA fredag:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones - ned 1,67 prosent til 16.102 poeng.
  • Nasdaq Composite - ned 1,05 prosent til 4.684 poeng.
  • S&P 500 - ned 1,54 prosent til 1.921 poeng.