Dollar er onsdag morgen noe svakere, før den amerikanske sentralbanken Federal Reserve begynner et todagersmøte som deler markedet med tanke på utsiktene til en renteheving.

Svekkelsen har blant annet sammenheng med at det onsdag ventes nøkkeltall som ifølge økonomer vil vise at konsumprisene i USA falt i forrige måned, skriver Bloomberg News.

Nyhetstjenesten fremholder at dette vil komme som en tilføyelse på listen over faktorer som Fed må veie opp mot tegn til solid vekst i USAs økonomi.

- Markedet ser ut til å være splittet om Fed-møtet, om det vil komme en renteheving eller ikke. Dette vil bidra til svingninger i dollarkursen mens møtet pågår, sier Shinichiro Kadota, valutastrateg i Barclays i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Lavere sannsynlighet

Futureshandel viser at det er 32 prosent sjanse for at Fed torsdag vil heve renten for første gang siden 2006, mens sannsynligheten lå på 38 prosent ved utgangen av august.

Beregningene bygger på forutsetningen om at effektiv fed funds-rente vil være på gjennomsnittlig 0,375 prosent etter første renteheving, sammenlignet med det gjeldende målet om 0-0,25 prosent.

Renten på 2-års amerikanske statsobligasjoner er onsdag morgen to basispunkter lavere på 0,78 prosent, etter å ha steget med åtte basispunkter tirsdag.

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at onsdagens juli- inflasjon i USA neppe vil påvirke Feds rentebeslutning. Meglerhuset fremholder at sentralbanksjef Janet Yellen har sagt at en økning i inflasjonen eller lønnsveksten ikke er en nødvendig betingelse for en renteøkning.

Meglerhuset regner i tråd med konsensus med at underliggende inflasjon tar seg opp til 1,9 prosent å/å etter 1,8 prosent sist måned, mens energiprisene ventes å holde samlet inflasjon nede på 0,2 prosent.

«Onsdagens endelige inflasjon fra eurosonen vil neppe få samme oppmerksomhet som de amerikanske tallene. Dagens referat fra Riksbankens siste møte vil bli lest nøye for om mulig å få svar på spørsmålet, er de ferdige eller må vi regne ytterligere lettelser?», heter det i morgenrapporten.

Lange renter opp

Europeiske lange renter trakk ifølge Nordea Markets bra opp i går. Tyske statsobligasjoner med 10 års løpetid steg fra 0,65 prosent til 0,76 prosent.

Kronen er onsdag morgen styrket med om lag én øre mot euro, til 9,2439, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med rundt en kvart øre, til 8,1913.

Euro er styrket til 1,1286 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1269 dollar i New York tirsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet tirsdag på 1,618 prosent, mot 1,548 prosent mandag.

Les også: Zombie-selskaper på endeløs vandring i Sør-Korea

WWF-rapport: – Det står dårlig til med havene

- Det er helt ekstremt. Jeg hadde 91 personer på listen

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert: