Det er nettstedet E24 som skriver at den norske kronen svekket seg 10 øre etter at nyhetsbyrået Reuters feilaktig meldte at Norges Bank kutter styringsrenten til 0,75 prosent.

REAKSJON: Den norske kronen svekket seg umiddelbart mot euro etter at Reuters feilaktig meldte at den norske sentralbanken kutter i styringsrenten.
REAKSJON: Den norske kronen svekket seg umiddelbart mot euro etter at Reuters feilaktig meldte at den norske sentralbanken kutter i styringsrenten. (Foto: SKJERMDUMP/INFRONT)

Styringsrenten har ligget på 0,75 prosent siden 24. september da renten ble satt ned med 0,25 prosentpoeng.

Hastemeldingen skal ha blitt fjernet etter få minutter, hvorpå kronen hentet seg inn igjen, skriver nettstedet. NTB melder at Reuters selv har opplyst at de er i gang med å undersøke saken.

Like før klokken 13.30 kostet en euro 9,22 kroner, mens en dollar kostet 8,07 kroner.

Rekordsvak

Den norske kronen har falt til historisk lave nivåer denne høsten.

Det har bidratt til å øke norske eksportbedrifters konkurranseevne, har flere økonomer tidligere forklart til DN.

Men svekkelsen er likevel ikke nok til å demme opp for svakheten fra oljebremsen, skrev sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets for en uke siden.

Da ble produksjonsindeksen for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning publisert, og tok økonomene litt på sengen.

- Norsk industriproduksjon falt overraskende med 0,4 prosent i august. Vi hadde ventet en vekst på 1,0 prosent, forklarte Due-Andresen da.

 

Les også: Sjeføkonom om ny rapport: - Det er litt pussig

TeliaSonera-aksjen raser etter knusende brev fra hedgefond

Friske penger finnes ikke

 

Se også:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.