O. G. Ottersland as, et selskap som eies av eiendomsinvestoren Ole G. Ottersland (67) og hans to barn, betaler 1,58 milliarder kroner for hotellet. Det tilsvarer over tre millioner kroner per hotellrom. 1,3 milliarder er ren gevinst for Avinor, skriver det statseide selskapet i en melding.

Formelt sett er det aksjene i selskapene Hotell Vestre as og Hotell Vestre Tomteselskap Ottersland kjøper.

 

I bøtter og spann

- 1,58 milliarder for 500 rom, Ottersland?

- Ja, det er en skarp pris. Men vi mener det er en fornuftig pris når vi tar i betraktning at dette er et hotell som går vanvittig bra og som vi også tror vil få en god utvikling fremover. Og så er vi som eiendomsinvestorer opptatt av at vi også har en leietaker som tjener penger, og det gjør de da også i bøtter og spann, sier Ole G. Ottersland.

SOLGT. Avinor har solgt det store Radisson Blu-hotellet på Gardermoen Foto: DN
SOLGT. Avinor har solgt det store Radisson Blu-hotellet på Gardermoen Foto: DN (Foto: Harald Berglihn)
Han legger til at Rezidor-kjeden har en 12-års leiekontrakt med rett til forlengelse i ytterligere ti år.

- Er det aktuelt å utvide hotellet ytterligere?

- Vi har allerede hatt noen samtaler om det. Rezidor er særlig opptatt av å utvide konferansefacilitetene, men nå må vi først få overta dette før vi vurderer utvidelse, sier Ottersland til dn.no.

Ottersland eier forøvrig også Clarion Tyholmen Hotell i Arendal.

Etter det dn.no forstår etter samtale med en investor som vurderte investeringen,  betaler Rezidor vel 75 millioner kroner i årlig leie. Nettoleie er på vel 73 millioner kroner, noe som med en salgspris på 1,58 milliarder tilsvarer en yield på i overkant av 4,6 prosent.

 

Størst

Avinor har eid hotellet på Gardermoen siden både hovedflyplassen og hotellet åpnet i 1998. Først hadde det 350 rom som siden ble utvidet til dagens 500 rom. Hotellet har også omfattende konferanse- og møteromskapasitet og er det hotellet på Gardermoen som ligger desidert nærmest terminalen.

Radisson Blu Airport Hotell er det største på Gardermoen foran Clarion Hotel Oslo Airport Gardermoen med 432 rom.

Hotellet har siden starten vært leid ut til Rezidor-kjeden og har med sin nærhet til terminalen både hatt belegg og gjennomsnittspriser de andre hotellene i nærheten av flyplassen bare har kunnet drømme om.

 

500 interessenter


Avinor selger hotellet for å styrke kapitalstrukturen i en periode med store investeringer, særlig på Gardermoen og på Flesland. Avinor hadde første halvår i år driftsinntekter på vel 5,1 milliarder kroner og et resultat før skatt på 750 millioner.

Avinor eier også hotellene Park Inn på Gardermoen, Scandic på Sola, Qualityhotellet på Flesland og Radisson Blu-hotellet på Værnes ved Trondheim. Avinor opplyser at det ikke har vært drøftet salg av disse hotellene.
Det var Heilo Eiendom som i juni i år, i konkurranse med flere andre meglere,  fikk salgsoppdraget.

Daglig leder Trond Sejersted Bødtker sier han har vært i kontakt med rundt 500 norske og utenlandske investorer.

- Det har vært stor interesse også fra utlandet, men det måtte en sørlandsinvestor til, sier han.

 

 

 

 

Les også:

Avinor selger giganthotell  

Snart kan du få betalt for å parkere ved flyplassen

Norwegian flyr høyt på børsen  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.