Statistisk sentralbyrås arbeidskraftsundersøkelse viser onsdag at ledigheten var på 4,6 prosent i Norge i september. På forhånd var det ventet at ledighet på 4,6 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans blant norske meglerhus.

Ifølge de sesongjusterte tallene i undersøkelsen var det 127.000 ledige i september, som er beregnet fra gjennomsnittet i tremånedersperioden fra juli til oktober. Dette er en økning på 5000 personer fra juni, som er gjennomsnittet av den forrige ikke-overlappende tremånedersperioden i undersøkelsen (mai til juni). Økningen er innenfor feilmarginen, men i tråd med ledighetsutviklingen det siste året, bemerker SSB.

Antall sysselsatte økte med 4000 personer fra juni til september, også dette er innenfor feilmarginen i undersøkelsen.

Siden mai 2014 har ledighetsraten økt fra 3,2 til 4,6 prosent. Ifølge SSB betyr dette at det i dag er rundt 40.000 flere ledige enn den gangen.

I august var ledigheten også på 4,6 prosent, mot 4,3 prosent måneden før. Bakgrunnen for det kraftige hoppet var at arbeidstilbudet økte, det vil si at flere meldte seg for å jobbe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Europa i dag: Skarp advarsel fra Riksbanken

Flere nordmenn eier bolig

- Ledigheten kan nå 7-8 prosent...

Se DNtv:

Her blir det russiske militærflyet skutt ned
Kampflyet som tirsdag ble skutt ned etter at det krenket tyrkisk territorium, var et russiskbygd Su-24-fly, ifølge kilder på kontoret til Tyrkias president.
00:28
Publisert: