Euroen faller til det svakeste nivået mot dollar på syv måneder onsdag. En euro falt onsdag ettermiddag til 1,058 dollar, det svakeste nivået siden midten av april i år.

Euroen svekkes også mot norske kroner. En euro koster i skrivende stund 9,167 kroner, mens den ble handlet så høyt som 9,22 kroner tidligere på dagen onsdag.

I ECB går diskusjonene denne uken om hvordan sentralbanken kan gjennomføre en ytterligere oppmykning av pengepolitikken, melder Reuters og viser til personer med kjennskap til diskusjonene. Ifølge nyhetsbyrået er det uenighet internt i ECB om hvordan de nye lettelsene skal utformes.

ECB-sjef Mario Draghi uttalte etter forrige rentemøtet at det kan bli aktuelt å utvide de månedlige kjøpene av statsgjeld og å senke bankenes rente på innskudd i sentralbanken ytterligere fra dagens nivå på - 0,2 prosent.

Ifølge Reuters diskuteres det nå en miks av mer aggressive pengepolitiske tiltak: Ikke bare å ekspandere det eksisterende programmet for oppkjøp av statsgjeld og å kutte innskuddsrenten, men også å innføre en såkalt «split-level-rate», det vil si at ECB kan gjøre det enda dyrere for de bankene som parkerer de største beløpene som innskudd i ECB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Europa i dag: Skarp advarsel fra Riksbanken

Flere nordmenn eier bolig

- Ledigheten kan nå 7-8 prosent...

Se DNtv:

Her blir det russiske militærflyet skutt ned
Kampflyet som tirsdag ble skutt ned etter at det krenket tyrkisk territorium, var et russiskbygd Su-24-fly, ifølge kilder på kontoret til Tyrkias president.
00:28
Publisert: