Detaljomsetningen utenom kjøretøy økte 0,9 med prosent i oktober, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) fredag.

Det var ventet en oppgang på 0,8 prosent, ifølge gjennomsnittet av fem estimater som TDN Finans har hentet inn blant norske meglerhus.

I tredje kvartal falt detaljomsetningen tilbake og det var derfor knyttet en viss spenning til utviklingen i oktober. I valutamarkedet er det kun moderate reaksjoner etter at tallet ble kjent klokken 10.00 fredag.

Mot euro styrkes kronen marginalt med rundt et par øre. En euro koster i skrivende stund 9,1952 kroner.

De fleste bransjene hadde økning i omsetningsvolumet fra september til oktober i år, opplyser SSB i en melding.

«Salget i dagligvarebutikkene og butikker med salg av IKT-utstyr, telekommunikasjonsutstyr og audio- og videoutstyr bidro særlig til økningen i denne perioden», skriver SSB.

«Salget i dagligvarebutikkene utgjør om lag 37 prosent av omsetningen i detaljhandelen. Butikkhandel med bøker, sportsutstyr og fritidsartikler hadde derimot en nedgang fra september til oktober», heter det videre i meldingen.

Les også:

Vil styrke japansk økonomi med sosiale programmer

Panikktendenser på Kina-børsene  

Se DNtv: Dette firvebter de av klimatoppmøtet i Paris

Dette forventer de av klimatoppmøtet i Paris
Sturla Henriksen i Rederiforbundet, Kristin Skogen Lund i NHO, Nina Jensen i WWF og klima- og miljøminister Tine Sundtoft forteller hva de forventer av klimatoppmøtet i Paris.
01:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.