Arbeidsledigheten i eurosonen falt til det laveste nivået på nesten fire år i oktober. Renten på statsobligasjoner med ti års løpetid i eurosonens tre største økonomier, Tyskland, Frankrike og Italia, steg.

Ledighetstallene førte også til en styrkning av euroen tirsdag ettermiddag.

Arbeidsledigheten i eurosonen var 10,7 prosent i oktober, mot 10,8 prosent foregående måned. På forhånd var det ventet at ledigheten ville være 10,8 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

- Ikke nok

Gjeninnhenting i arbeidsmarkedet i eurosonen fortsetter, skriver Capital Economics i en oppdatering. Det større bildet er imidlertid at gjeninnhenting ikke er sterk nok til å få i gang lønnsvekst og inflasjon. De tror derfor ikke at dette hindrer Den europeiske sentralbanken (ESB) å gjennomføre nye pengepolitiske lettelser på rentemøtet torsdag.

Det mener også rentestrateg Lyn Graham-Taylor i Rabobank.

- Tallene fra eurosonen har generelt hatt en positiv tone. Det er trolig ikke nok til å hindre lettelser fra ESB denne måneden, sier han til Bloomberg News.

Styrket euro

Renten på den tyske tiåringen var opp 1,2 basispunkter til 0,483 prosent tirsdag.

Euroen styrkes mot dollaren etter de positive ledighetstallene fra eurosonen. Tidligere tirsdag fikk fikk du en euro for 1,0570 dollar, mens du i skrivende stund må ut med 1,0613 dollar for en euro.

Også mot den norske kronen ble euroen styrket. Tirsdag morgen fikk du en euro for 9,16 kroner. Etter ledighetstallene ble publisert måtte du ut med 9,22 kroner for en euro. Bevegelsen ble imidlertid noe reversert, og i skrivende stund får du en euro for 9,19 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Mårten Rød frifunnet

Flere oljeserviceselskaper vil få problemer

Følger nøye med på Vardia

Se DNTV: Ustø landing for Ørnen

Ustø landing for Ørnen
Scandic Ørnen er Bergen sentrums største og høyeste hotell. Men det er neppe det reneste. Se video fra hotelltesten her.
00:35
Publisert: