Regjeringen har fredag satt ned et utvalg som skal vurdere aksjeandelen i Statens pensjonsfond utland (SPU). Utvalget vil ledes av seniorøkonom og professor II, Knut Anton Mork.

Det fremgår av en melding fredag.

De andre medlemmene som oppnevnes er:

  • Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen
  • Professor Hilde C. Bjørnland
  • Investor Harald Espedal
  • Direktør Kristin Halvorsen
  • Førsteamanuensis Espen Henriksen
  • Fylkesmann Sigbjørn Johnsen
  • Konserndirektør Kari Olrud Moen
  • Professor Karin Thorburn

I meldingen vises det til at det ble åpnet for aksjer i SPU i 1998. Aksjeandelen i fondets referanseindeks ble da fastsatt til 40 prosent. I 2007 ble det vedtatt å øke aksjeandelen videre til 60 prosent. Obligasjoner og eiendom står for de resterende 40 prosent.

«Utvalget skal analysere forventet avkastning og risiko i fondet med ulike aksjeandeler, og kan tilrå endringer i aksjeandelen. I vurderingen av aksjeandel skal utvalget blant annet se hen til fondets målsetting, tidshorisont, størrelse og forventede uttak fra fondet. Utvalget skal videre vurdere om en eventuell endring av aksjeandelen bør ha betydning for andre hovedvalg i investeringsstrategien, slik som sammensetningen av referanseindeksene for aksjer og obligasjoner», heter det.

Utvalget skal levere sin rapport innen 15. oktober 2016.

Regjeringen tar sikte på å behandle spørsmålet om aksjeandelen i SPU i fondsmeldingen som legges frem for Stortinget våren 2017, opplyses det.Det fremgår av en melding fredag.

 

Les også: Spetalens hydrogenselskap stiger kraftig

Avlyser grønt skifte

Orkla kjøper Kavlis danske virksomhet

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

De fem beste billigkjøpene på polet:

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert: