Lange renter i kjernelandene i eurosonen steg etter at det ble lagt frem ledighetstall som var lavere enn analytikerne ventet.

Ledigheten falt til 10,3 prosent i eurosonen i januar, fra 10,4 prosent måneden før. På forhånd var ledigheten ventet å være uendret, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Analysehuset Capital Economics viser til at ledigheten nå er den laveste siden august 2011, men de mener imidlertid at ledigheten fortsatt er for høy til å skape et meningsfullt inflasjonspress.

Videre viser Capital Economics til at sysselsettingskomponenten i ulike konjunkturundersøkelser fra eurosonen, som PMI, viser at gjeninnhentingen i arbeidsmarkedet begynner å avta.

Capital-økonomene mener at tallene støtter deres syn om at gjeninnhenting i eurosonen avtar og at Den europeiske sentralbanken fortsatt har mye arbeid igjen dersom de skal nå inflasjonsmålet på mellomlang sikt.

Renten på den tyske tiåringen steg tirsdag ettermiddag 1,3 basispunkter til 0,119 prosent, mens renten på tilsvarende italienske og spanske statsobligasjoner falt henholdsvis 2,6 og 4,6 basispunkter.

 

Les også: Full krise for oljenasjon: - Utrolig tøft

Mini-suver skal erobre Norge

To hendelser vil være som magneter på den norske kronen

 

Se DNtv:

- Gribbene sirkler over dem med mye gjeld:

- Gribbene sirkler over de med mye gjeld
Dagens Næringslivs Bård Bjerkholt tror på flere oppkjøp av norske oljeserviceselskaper.
03:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.