Danske Bank Markets venter at økt oljepris og stabilisering av utsiktene for norsk økonomi vil gi sterkere krone til høsten og trigge et nytt rentekutt.

- Det vil være skummelt om kronen styrkes før den økonomiske situasjonen har bedret seg. På bakgrunn av dette venter vi at Norges Bank kutter styringsrenten ytterligere til høsten, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets til TDN Finans.

Meglerhusets prognose er at euro faller til 9,30 kroner om seks måneder og 9,00 kroner om tolv måneder. De venter at en dollar koster 8,16 kroner om seks måneder og 7,63 kroner om tolv måneder.

Jullum sier den norske kronen nå er et «one way bet» for mange internasjonale investorer, som ser for seg styrking fremover. Han begrunner det med nivået på oljeprisen, rentedifferansen samt nivået på norske kroner.

Norges Bank har uttalt at den vil opptre varsomt den kommende tiden. Jullum synes det virker som at et nytt rentekutt sitter lenger inne enn tidligere.

Videre anslår Jullum at norsk økonomi begynner å nærme seg bunnen i vekstraten. Han presiserer at Norge ikke er på vei inn i resesjon, eller en periode med masseledighet og store banktap som på 90-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.