Finansministere fra verdens økonomiske kjemper har torsdag og fredag vært samlet for å diskutere blant annet tiltak i kjølvannet av Panama-avsløringene.

Torsdag foreslo finansministrene i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania en svarteliste over skatteparadiser som ikke deler nødvendig selskapsinformasjon med andre.

De fem landene foreslo også å etablere transnasjonale registre som identifiserer de reelle eierne av selskaper, fond og stiftelser som kan være i stand til å gjemme seg for myndighetene.

Nyhetsbyrået AFP melder fredag kveld at utkastet til G20-landenes felles uttalelse etter møtet inneholder en anbefaling om at det lages en svarteliste for skatteparadiser. I tillegg tas det til orde for mer åpenhet for skallselskaper som gjør skatteunndragelse og hvitvasking av penger mulig. (©NTB)

Les også:

Dette kan få oljeprisen til å stupe igjen

«Hammerslag» mot skattejuks

Staten krever større betaling fra Westerdals

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.