Tusen færre nordmenn ble arbeidsledige i april, viser sesongjusterte tall fra Arbeids- og velferdsetaten (NAV) fredag.

I april er 85 500 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er 5800 flere enn for ett år siden. Arbeidsledigheten er nå på 3,1 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,9 prosent i april i fjor.

På forhånd var det ventet at arbeidsledigheten ville holde seg uendret i april. I mars var arbeidsledigheten 3,3 prosent.

– Ledigheten faller nå for andre måned på rad, men det er for tidlig å si om dette skyldes en bedring på arbeidsmarkedet. Utviklingen med store regionale forskjeller i ledigheten fortsetter, slik vi har sett gjennom det siste året, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak er nå på 104 500 personer, tilsvarende 3,8 prosent av arbeidsstyrken.

Det er 10.500 flere enn for ett år siden, da bruttoledigheten var på 3,4 prosent av arbeidsstyrken.

Flere på tiltak

Det var mange som startet i arbeidsmarkedstiltak denne måneden, opplyser NAV. Dermed falt summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak kun med 200 personer.

Aust-Agder, Sogn og Fjordane og Østfold hadde størst nedgang i ledigheten i april, justert for normale sesongvariasjoner.

Vestfold og Rogaland er de eneste fylkene med oppgang i ledigheten i samme periode.

Den prosentvise nedgangen har vært størst innen undervisningsyrker, jordbruk, skogbruk og fiske, samt butikk- og salgsarbeid. Akademiske yrker og ingeniør- og ikt-fag er yrkesgruppene som hadde en ledighetsoppgang i april.

- Toppen ikke nådd

Analysesjef Erik Bruce i Nordea Markets ventet på forhånd at antallet arbeidsledige ville øke med 500 personer fra mars til april.

Han mener det er for tidlig å tro at toppen er nådd.

- De siste månedene har registret ledighet endret seg lite, og kommer dagens april tall inn på linje med marstallet, vil det reise spørsmålet om toppen er nådd. Vi synes det er litt tidlig, skriver han i morgenrapporten fredag.

 

Les også: Eksperter advarer: Sverige på vei mot dyp krise

- Burde ha forvisset meg om at Baksaas var kjent med saken

Seadrill har tatt første steg i redningsplan

 

Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.