DNB Markets la frem en oppdatering av sine økonomiske utsikter mandag.

Meglerhuset venter at styringsrenten kuttes i september til 0,25 prosent og deretter blir holdt uendret på 0,25 prosent ut prognoseperioden, som løper frem til 2020.

«Lav inflasjon mot slutten av prognoseperioden og gradvis styrking av kronen tilsier at renten holdes uendret. Norges Bank vil skyve på renteoppgangen», skriver DNB-økonomene.

Kan kuttes mer

DNB-økonomene mener at det er mest risiko på nedsiden det nærmeste året, med en mulighet for et rentekutt til 0,10 prosent eller null, men negative sitter trolig langt inne.

JP Morgan venter rekordlave renter på obligasjoner fremover. Meglerhuset begrunner dette med reduserte låneopptak fra land på grunn av finanspolitisk innstramming og økt kjøp av obligasjoner fra sentralbanker. Dette vil dempe bekymringen om at Federal Reserves renteøkninger vil bidra til å løfte rentenivået og kvele økonomisk vekst.

- Investorene kommer til å fortsette å kjøpe. De økonomiske forholdene karakteriseres av høy usikkerhet og lav vekst, og med fallende renter vil obligasjonsinvestorer tjene på kursoppgang, sier strateg Nikolaos Panigirtzoglou i JP Morgan til Bloomberg News.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Lønnsforhandlinger i oljeindustrien utsettes
Asia i dag: Kina femdobler oljelagrene under oljekrisen

Oljegiganter dropper fusjonsplaner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Trumps utenrikspolitikk: - America first
Donald Trump vil ruste opp de amerikanske væpnede styrkene om han blir president. De andre NATO-landene må betale sin del, hvis ikke må USA la disse landene forsvare seg selv, vi har ikke noe valg, gjentok Trump i en ventet tale om utenrikspolitikk.
02:06
Publisert: