Markedene er avventende i forkant av en rekke hendelser senere i uken. Disse inkluderer rentebeslutning fra Den europeiske sentralbanken og OPEC-møte torsdag og den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten fredag.

- Denne uken er full av hendelser som vil holde volatiliten høy, skriver sjefanalytiker Naeem Aslam i Think Forex i en oppdatering gjengitt av Marketwatch.

I juni kommer dessuten en rentebeslutning fra Federal Reserve, som kan innebære en ny renteheving i USA, den første i 2016.

Fondsforvalter Veronika Pechlaner i Ashburton Investments sier til Bloomberg News at det kan komme en nedgang på børsene fremover i påvente av dette.

- Klarer vi å holde oss på dette nivået, ville det vært et positivt tegn. Men vi må se hvorvidt folk velger å sikre litt gevinst foran rentebeslutningen til Fed. Markedet falt etter den forrige rentehevingen og vi er ikke i en så veldig mye sterkere posisjon nå. Når det er sagt, bør ikke en renteheving på 25 basispunkter ha så mye å si, sier hun.

De toneangivende indeksene i USA er på rett spor til å ende månedene beskjedent i pluss. I så fall blir det i pluss for tredje måned på rad. Investorene unngår imidlertid å ta større sjanser før raden av nyheter senere denne uken.

- Sliter med å finne en katalysator

- Markedene sliter med å finne en katalysator som enten sender det klart opp eller ned, sier makrostrateg Jeff Greenberg hos UBS Securities LLC til Marketwatch.com.

- Markedene tilpasser seg godt Yellens kommentarer og venter kanskje en renteøkning i juli, etter at Storbritannia har sagt ja eller nei til fortsatt å være med i EU, sier Diane Jaffee, seniorporteføljesjef hos TCW.

Hun peker på at jobbmarkedet fortsatt er godt i USA.

- Arbeidsmarkedet forblir robust, og tall fra andre jobbrapporter viser at det er økende selvtillit blant arbeidstakerne, sier Jaffee.

Private inntekter i USA er opp 0,4 prosent på månedsbasis i april 2016, like mye som ventet, mens privat forbruk steg 1,0 prosent på månedsbasis i april 2016, mot ventet 0,7 prosent.

S&P/Case-Shiller-boligprisindeksen steg 5,43 prosent i mars 2016 på årsbasis, mot ventet 5,16 prosent.

Slik endte nøkkelindeksene tirsdag:

  • Dow Jones - ned 0,50 prosent til 17.784 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 0,29 prosent til 4.948 poeng.
  • S&P 500 - ned 0,10 prosent til 2.097 poeng.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Derfor bør du selge i dag  

Dette kan prege markedene fremover: - Ser for meg at det kan bli turbulens  

Tre grunner til at oljeprisen kan nå 70 dollar fatet  

Se DNtv:

Tredemølla hjelper deg ikke i høyfjellet
Tormod Granheim har snart besteget alle Alpe-fjell over 2000 meter. Grunnlaget for god høyfjellsform kan legges i nærmeste oppoverbakke.
02:14
Publisert:

Ny utgave av DN-podkasten «Finansredaksjonen»:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.