Aktiviteten  industrien i eurosonen falt litt tilbake i mai, viser innkjøpssjefindeksen PMI som Markit Economics publiserte tirsdag.

Den endelige indeksen falt til 51,5 fra 51,7 måneden før. En indeksverdi over 50 viser at det er økende aktivitet.

Bildet er fremdeles blandet. Seks av de åtte landene som er med i undersøkelsen hadde  økende aktivitet, mens Frankrike og Hellas fremdeles opplevde nedgang.

- Industriproduksjonen i eurosonen er låst fast i nær stagnasjon i mai, og kommer seg ikke ut av lavvekstfasen som har plaget produsentene siden februar, sier sjeføkonom Christ Williamson i Markit i en pressemelding onsdag.

- Den skuffende produksjonsutviklingen øker mistanken om at den økonomiske veksten i eurosonen har kjølnet i andre kvartal etter en overraskende livlig start på året basert på det siste estimatet på bnp, legger han til.

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Derfor bør du selge i dag  

Dette kan prege markedene fremover: - Ser for meg at det kan bli turbulens  

Tre grunner til at oljeprisen kan nå 70 dollar fatet  

Se DNtv:

Tredemølla hjelper deg ikke i høyfjellet
Tormod Granheim har snart besteget alle Alpe-fjell over 2000 meter. Grunnlaget for god høyfjellsform kan legges i nærmeste oppoverbakke.
02:14
Publisert:

Ny utgave av DN-podkasten «Finansredaksjonen»:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.