Innkjøpssjefsindeksen fra Storbritannia for juli måned var svak, særlig for tjenestesektoren, og ifølge Barclays i tråd med en nærstående resesjon.

Tjeneste-PMI var 47,4 i juli, som er det laveste nivået siden finanskrisen. Et nivå under 50 indikerer avtagende aktivitetsnivå. Samlet er de britiske PMI-tallene konsistent med et årlig fall i bnp på 0,4 prosent, skriver Capital Economics. På bakgrunn av tallene venter analysehuset at ESB vil gi nye pengepolitiske lettelser i september.

Sentrale beslutningstagere i ESB mener imidlertid at det ikke er øyeblikkelig behov for å justere eller utvide QE-programmet, ifølge Bloomberg, som siterer ikke-navngitte kilder. Kildene opplyser at sentralbanken vurderer programmet som effektivt, og at det ikke er nærstående fare for å gå tom for obligasjoner å kjøpe.

Dessuten er det få analytikere som tror Mario Draghi vil senke rentene i september.

For seks uker siden begynte ESB sine oppkjøp av selskapsobligasjoner i eurosonen. Så langt har sentralbanken kjøpt selskapsgjeld for 10,4 milliarder euro, i all hovedsak i sekundærmarkedet. Det har negative virkninger for likviditeten, noe ESB planlegger å motvirke ved å låne ut sine beholdninger av selskapsobligasjoner.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Kraftmegler Einar Aas satser på Spania-eiendom: Satser 100 mill. i Marbella  

Asia i dag: Frykt for kinesisk mareritt for Apple  

Sluttpakken til Sigrid (30) skal brukes til å bygge buffer

Medisinstudiet ved UiOhar landets høyeste karakterkrav, men studieledelsen er usikker på om den slipper inn de beste legene: Vil ikke bare ha de skoleflinke dnPlus  (DN+)

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: