Sentralbanken i Storbritannia (BoE) holder renten uendret på rekordlave 0,25 prosent, opplyser sentralbanken torsdag.

Samtidig holdes rammen for verdipapiroppkjøp uendret på 435 milliarder pund.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var det ventet en uendret rente samt at verdipapiroppkjøpet ble holdt uendret.

Kan kutte senere

Ni av ni i Bank of England stemte for en uendret rente ved rentemøtet som ble avsluttet torsdag, melder TDN Finans. Det var også enstemmig hva gjaldt å holde rammen for verdipapiroppkjøp uendret.

Majoriteten av medlemmene i den britiske sentralbanken venter at renten vil kuttes senere, dersom utviklingen i økonomien blir som de anslo i august.

- Ikke behov ennå

I august senket BoE styringsrenten med 25 basispunkter til 0,25 prosent. I tillegg endret sentralbanken rammen for verdipapiroppkjøp og opplyste at den vil kjøpe selskapsobligasjoner til 10 milliarder pund i løpet av 18 måneder. Det ble også innført en ny «term funding scheme», hvor bankene kan låne penger fra sentralbanken til en rente nær null mot at pengene lånes videre ut til husholdninger og små bedrifter.

- Overraskende gode nøkkeltall for britisk økonomi den siste måneden tilsier at det ikke er behov for ytterligere stimulanser ennå. I tillegg er det kun en måned siden den britiske sentralbanken kom med en omfattende stimulansepakke, som svar på svakere vekstutsikter etter Brexit beslutningen, skrev analytiker Camilla Viland i DNB Markets i sin morgenrapport torsdag.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: