Indeksene endte ned fredag ettersom investorer analyserer sentralbankens optimisme og oppgangen i amerikanske aksjer som gjør at de er på vei mot den sterkeste uken på nesten tre måneder, ifølge Bloomberg News.

- Vi har hatt en bra uke og en konsolidering er den riktige veien gitt usikkerhetene knyttet til det kommende presidentvalget, sier sjefsstrateg Christoph Riniker i Julius Baer Group til Bloomberg News.

Riniker legger til at den amerikanske sentralbankens rentebeslutning har positive korttidseffekter, men at det kommer en oppjustering av renten -og konsensus mener at den kommer i desember.

Ellers steg Twitter-aksjen bratt som følge av at det nærmer seg et salg av selskapet, opplyser CNBC: Twitter til værs på Google-rykter

Aktuelle kjøpere sies å inkludere Google og Salesforce.com, melder Bloomberg News.

Oljeprisfall utover kvelden sendte energiaksjene ned. Tidligere fredag steg oljeprisen på nyheten om en ny potensiell avtale: Saudi-Arabia skal være rede til å kutte i oljeproduksjonen hvis Iran fryser sitt produksjonsnivå, meldte Reuters fredag: Saudi-Arabia klare for produksjonskutt

Fredag kveld meldte imidlertid Bloomberg at Saudi-Arabia ikke har forventninger om noen avtale på Opec-møtet neste uke, og dermed faller oljeprisen igjen.

Slik endte nøkkelindeksene i USA fredag:

  • Dow Jones - ned 0,70 prosent til 18.264 poeng.
  • Nasdaq Composite - ned 0,63 prosent til 5.306 poeng.
  • S&P 500 - ned 0,57 prosent til 2.165 poeng.

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.