Det kom få nøkkeltall i rente- og valutamarkedet mandag, og statsrentene var lite endret.

I Tyskland la Ifo-instituttet frem indeks for september, som viste en oppgang til 109,5 fra 106,2 måneden før. Det var ventet en indeks på 106,3, ifølge konsensusestimat fra Bloomberg News.

Mandagens Ifo-tall er det høyeste siden mai 2014.

Barclays mener at Ifo-indeksen i sum, sammen med underindekser, tegner et positivt bilde av den tyske økonomien i tredje kvartal, og at bekymringene rundt britenes beslutning om å forlate EU svinner hen.

Barclays venter likevel at en svekkelse i Storbritannia vil påvirke Tyskland, mest av alt gjennom handel og investeringer, skriver investeringsbanken i en oppdatering.

Barclays mener videre at den tyske økonomien kun vil bli berørt av et etterslep som vil dukke opp i slutten av 2016 eller starten av 2017.

Som et resultat venter de at veksten i Tysklands BNP vil bremse noe fra andre kvartal til tredje kvartal.

Sentralbanksjef Mario Draghi i den europeiske sentralbanken har tidligere signalisert at Tyskland bør bruke det rommet de har for stimuli i finanspolitikken, men nå sender tyske tillitsindikatorer blandede og til og med motstridene signaler, skriver Bloomberg News om dagens Ifo-tall.

 

Les også: Lave rigger må fjerne vinduer

- Det er ekstrem usikkerhet i markedet nå

Risikerer kjempesmell på ny avgift

 

Se DNtv:

- Trump er fantastisk!
Shadow Klan fra Detroit rapper helst om astrofysikk og kosmologi, men synger gjerne ut om Donald Trump og Hillary Clinton.
01:07
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.