De norske detaljhandelstallene for august var svakere enn ventet, men hverken Nordea Markets eller Handelsbanken Capital Markets mener det gir Norges Bank grunn til å kutte renten.

Les også: Detaljhandelen økte med 0,4 prosent i august

De norske detaljhandelstallene for august viste en oppgang på 0,4 prosent. Det var ventet en oppgang på 0,6 prosent.

- Tallene var på den svake siden, men samtidig ser vi at tjenestekonsumet har steget kraftig. Slik sett holder samlet konsumvekst seg ganske bra oppe. Ser vi på totalen gir ikke dette noe argument for rentekutt, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank til TDN Finans.

Tallene for tjenestekonsum ble lagt frem i nasjonalregnskapet, som kom for noen uker sider

Også analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets er enig i at man må se de vare- og tjenestekonsumet i sammenheng.

- Samtidig er prisveksten blitt veldig høy som følge av en ganske betydelig kronesvekkelse. Dermed er tjenester blitt relativt sett billigere, sier Bernhardsen.

Bernhardsen sier han tror Norges Bank også konkluderer med at den svake utviklingen for detaljhandelen primært skyldes høy prisvekst, og at tallene dermed ikke gir grunn til et rentekutt.

 

Les også: – Jeg pusher angst inn i folka mine

Denne kjeden vokser lynraskt på dansk design

Disse kjemper om Stordalens gründermillion

DN-podcast: Finansredaksjonen  

Se DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.