Telenor, Gjensidige Forsikring og XXL falt alle markert onsdag etter at selskapene la frem kvartalstall.

Oslo Børs var ellers også markert ned onsdag, noe som også kunne tilskrives at svekkelse av oljeprisen.

Telenor la frem en ebitda-resultat som var bedre enn ventet, men ble tynget av bekymringer rundt selskapets verdier i India.

I tredje kvartal tok Telenor nye nedskrivninger I India på 4,1 milliarder kroner. Det reduserte netto bokført verdi for virksomheten til 0,3 milliarder kroner.

Analytiker Jon David Gjertsen i Pareto Securities mener dette er klart negativt for Telenors pågående gjennomgang av India-virksomheten, og legger til at nedskrivningen signaliserer begrenset interesse fra andre aktører for selskapets eiendeler i India.

Videre peker Pareto-analytikeren på at Telenor fastholder guidingen for 2016, tross bedre enn ventet resultat i tredje kvartal.

«Etter vårt syn er dette overraskende, gitt bedre enn forventet inntjening i tredje kvartal», skriver Gjertsen.

Telenor endte ned 5,6 prosent til 132,0 kroner, omsatt for 851 millioner kroner.

Østerrike for XXL

XXL var også kraftig ned på børsen onsdag etter at tallene de la frem viste at både omsetning og driftsresultat var svakere enn ventet. De kunngjorde samtidig at de har signert sine to første leieavtaler for butikker i Østerrike.

DNB Markets skriver at de venter at konsensusestimatene skal ned rundt fem prosent som følge av tallene, og mener at en negativ kursreaksjon er berettiget.

«Samtidig mener vi at dette bør være en kjøpsmulighet, ettersom den langsiktige historien er uendret og ekspansjonen til Østerrike er bekreftet», skriver meglerhuset.

Pareto Securities venter på sin side at konsensus av analytikernes estimater for resultat per aksje i 2017 og 2018 vil bli nedjustert med fire til fem prosent, som følge av svakere marginer i Finland og Sverige.

De er positive til nyhetene for Østerrike, men mener at dette var som ventet, og dermed nøytralt for aksjen.

XXL sluttet ned 6,3 prosent til 104 kroner, omsatt for 113 millioner kroner.

Bratt Gjensidige-fall

Gjensidige Forsikring-aksjen falt 8,2 prosent til 145,4 kroner onsdag etter å ha rapportert et svakere enn ventet resultat for tredje kvartal.

Citi mener Gjensidiges svakere enn ventet nettoresultat ble tynget av overraskende svak utvikling for forsikringsresultatet og restruktureringskostnader, som delvis ble motvirket av finansresultatet.

På den positive siden viser Citi-analytikerne til at Gjensidige-styret har besluttet å utbetale overskuddskapital på to milliarder kroner som utbytte, tilsvarende 4,00 kroner per aksje.

«Vi forblir forsiktige til aksjen gitt verdsettelsen og svekkelsen av de fundamentale forholdene», skriver Citi, som har en nøytral-anbefaling på Gjensidige med kursmål 132 kroner.

 

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,93 prosent til 633,44 poeng, omsatt for 4.023 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: