Børsen endte ellers flatt med DNB som mest omsatte aksje for andre dag på rad.

Aker Solutions falt 6,3 prosent fredag. Selskapet rapporterte en ebitda i tredje kvartal på 477 millioner kroner, mot ventet 470 millioner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Les også: Varsler ytterligere kostnadskutt og Tror Aker Solution kan bli ledende aktør i Brasil

DNB Markets mener Aker Solutions-rapporten var på den svake siden som følge av svak ordreinngang innen Subsea-virksomhetsområdet.

«I tillegg venter vi at kontraktene som oppnås i dagens marked hentes inn på reduserte marginer og at dette vil gi betydelig fall i inntjeningen de neste årene etter hvert som eldre kontrakter avsluttes», skriver meglerhuset.

Nordea Markets mener tallene til Aker Solutions for tredje kvartal bød på få overraskelser. Meglerhuset venter kun å gjøre små endringer i sine estimater på bakgrunn av rapporten, og fastholder en kjøpsanbefaling.

Aker Solutions endte ned 6,33 prosent til 38,65 kroner, omsatt for 67 millioner kroner.

Smell for Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen endte ned 10,32 prosent fredag etter at la frem et resultat før skatt på -203 millioner kroner i tredje kvartal, mot 288 millioner kroner samme periode i 2015.

Les også: – Krevende tider

Aksjen ligger nå på 113 kroner, det laveste nivået siden august 2013.

Det svake resultatet kom i hovedsak som følge av betydelige nedskrivninger og restruktureringskostnader i Kongsberg Maritime på totalt 399 millioner kroner. Selskapet varslet også at de ser lavere driftsinntekter i Maritime sammenliknet med samme periode ifjor, og et svakt marginnivå i fjerde kvartal.

DNB Markets skriver i en oppdatering fredag at resultat var betydelig svakere enn hva både de ventet og konsensus ventet.

Venter på Aker BP-tall

Mandag legger Aker BP frem tall for tredje kvartal. Nordea Markets opprettholder kjøpsanbefaling før rapporten og høyner kursmålet til 142 kroner fra tidligere 140 kroner, ifølge en oppdatering fredag.

Meglerhuset peker på at tredjekvartalsrapporten til BP Norge er den første gangen man får en samlet balanse og kontantstrømoppgjørelse med både gamle Det norske oljeselskap og BP Norge, mens resultatet bare vil inneholde inntekter og kostnader fra Det norske.

«Hovedfokuset under rapportering vil nok ligge på kontantbidragene fra BP Norge, en oppdatering på Ivar Aasen-feltet, planlagt oppstart er 1. desember, og kommentarer rundt utbytte», mener Nordea Markets.

Aker BP-aksjen falt 0,46 prosent til 130 kroner pr aksje, omsatt for 36 millioner kroner.

DNB var for andre dag på rad den mest omsatte aksjen på Oslo Børs og steg 0,76 prosent etter å ha sluttet opp 3,9 prosent torsdag.

En rekke meglerhus har oppjustert sine kursmål etter at banken la frem tall torsdag, deriblant Credit Suisse, Société Générale og Barclays.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,08 prosent til 642,24 poeng, omsatt for 2.961 millioner kroner.

Les også:

Ber alle forberede seg på rentehopp dnPlus  

Så viktig, så mislykket dnPlus

Mer pessimistiske forbrukere  

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert: