I 2001 ble Riis tilkjent 43 millioner kroner i Oslo byrett, i saken mot Oslo skifterett som ble anlagt i 1978. Denne dommen la grunnlaget for fjorårets millionforlik i Riis favør. Ole Kristian Aabø-Evensen førte saken for Riis.

Motkrav på 14 millioner dollar
Rederdatter Riis og hennes ektemann Einar Riis (81) nekter nå å betale Aabø-Evensens salær på 167.000 kroner for hans arbeid med en annen sak, den såkalte Falkefjell-saken. I tillegg flagger Riis et motkrav på 14 millioner dollar (omtrent 97 millioner kroner), skriver Dagens Næringsliv.

Ekteparet og deres nåværende representant Herman Berge mener det er helt opplagt at Aabø-Evensen burde vunnet Falkefjell-saken.

- Det gir selvsagt ingen legitimitet å forspille en sak fordi man har vunnet en annen, sier Berge til DN.

"Helt useriøs"
- Jeg oppfatter stevningen som helt useriøs, og at den bare er et ledd i et forsøk på å unnlate å betale et helt legitimt og rimelig salærkrav. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Ole Kristian Aabø-Evensen til avisen.

Ekteparet Riis mener de er utsatt for en serie konspirasjoner hvor blant andre advokater og dommere har vært delaktige.

– Vi får den ene justismord-dommen etter den andre mot oss, sier Einar Riis til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.