Bakgrunnen for utspillet hennes er saken i Dagens Næringsliv lørdag om hvordan Grete Fossbakk skulle overføre 500.000 kroner til datteren.

Hun tastet ett tall for mye i kontonummeret, og pengene endte i stedet opp på kontoen til en sosialklient i Oslo. Ingen av de involverte bankene vil ta på seg ansvaret for tapet.

Les også: <b>Tastet feil - tapte en halv million</b>

Bekkemellem synes saken er så alvorlig at hun vil ta kontakt med Justisdepartementet for å få det til å se nærmere på finansavtaleloven, som styrer hva bankene skal gjøre i tilfeller ved feil og misbruk av konto.

-God tro
– Denne enkeltsaken er utrolig viktig. Mange blir nok overrasket over at systemet ikke er mer sikkert. Å gjøre en slik feil som Grete Fossbakk gjorde, betyr ikke at du er omtrentlig, men at du rett og slett handler i god tro. Slik banktjenestene har utviklet seg i dag med større og større egeninnsats, tror jeg de fleste av oss tenker at vi også har noen rettigheter hvis en feil skjer, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Tryggere kjøreregler
Hun mener Kredittilsynet, bankforeningene og Bankklagenemnda må se på hvordan de kan utforme tryggere kjøreregler for betaling over nett.

Både Bekkemellem og leder i finanskomiteen på Stortinget, Karl Erik Schjøtt-Pedersen (Ap), mener det må være i bankenes egen interesse å ha et system som gjør at man er trygg når man overfører penger.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.