-Utrolig viktig sak

Forbrukerminister Karita Bekkemellem (Ap) vurderer å styrke nettbankkundenes rettigheter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Bakgrunnen for utspillet hennes er saken i Dagens Næringsliv lørdag om hvordan Grete Fossbakk skulle overføre 500.000 kroner til datteren.

Hun tastet ett tall for mye i kontonummeret, og pengene endte i stedet opp på kontoen til en sosialklient i Oslo. Ingen av de involverte bankene vil ta på seg ansvaret for tapet.

Les også: Tastet feil - tapte en halv million

Bekkemellem synes saken er så alvorlig at hun vil ta kontakt med Justisdepartementet for å få det til å se nærmere på finansavtaleloven, som styrer hva bankene skal gjøre i tilfeller ved feil og misbruk av konto.

-God tro
– Denne enkeltsaken er utrolig viktig. Mange blir nok overrasket over at systemet ikke er mer sikkert. Å gjøre en slik feil som Grete Fossbakk gjorde, betyr ikke at du er omtrentlig, men at du rett og slett handler i god tro. Slik banktjenestene har utviklet seg i dag med større og større egeninnsats, tror jeg de fleste av oss tenker at vi også har noen rettigheter hvis en feil skjer, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Tryggere kjøreregler
Hun mener Kredittilsynet, bankforeningene og Bankklagenemnda må se på hvordan de kan utforme tryggere kjøreregler for betaling over nett.

Både Bekkemellem og leder i finanskomiteen på Stortinget, Karl Erik Schjøtt-Pedersen (Ap), mener det må være i bankenes egen interesse å ha et system som gjør at man er trygg når man overfører penger.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør