Det var en ordknapp Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge som hastet ut av møtet mandag ettermiddag.

- Vi har gitt våre råd, var alt han ville kommentere på vei ut rett etter klokken 14:00.

Kommunene forbereder seg nå på en hard kamp mot Terra Securities.

- Vi skal inn å finslipe på taktikken, sier Rana-ordfører Geir Waage på vei inn til advokatkontoret Lund i Akersgata i Oslo i formiddag.

På direkte spørsmål fra DN.no om kommunene ønsker å komme seg ut av Terra-avtalen så fort som mulig, svarer Hattfjeldal-ordfører Asgeir Almås:

- Ja, selvfølgelig.

Taktikkmøte
De fire nordlandskommunene møtes i Oslo i dag og får akkurat nå presentert resultatet av gjennomgangen som de to advokatkontorene Ræder Da og Lund og co. Da og meglerhuset Pareto Securities har arbeidet med siden onsdag. Sammen skal de legge taktikken for hvordan de fire kommunene kan komme seg ut av den omstridte Terra-avtalen.

- Vi har hyret inn Pareto blant flere for å vurdere det finansielle, de økonomiske sidene. Det er noe av det vi kommer til å få presentert nå. Det er vi veldig spent på, sier Hemnes-ordfører Kjell Idar Juvik på vei inn til møtet.

- Har dere vært i kontakt med Pareto i løpet av helgen?

- Det har gått igjennom advokatene våre. De har jobbet med dem i helgen. Den informasjonen får vi nå, sier Juvik.

Internt notat
Ifølge Dagens Næringsliv skal et internt notat i fra Terra Securities stå sentralt i arbeidet med å komme seg ut av avtalen.

Les mer: Terra-notat kan avgjøre

Møter kredittilsynet
De fire nordlandskommunene skal i møte med Kredittilsynet klokken 15.00 i ettermiddag.

Tilsynet gransker rollen Terra Securities har hatt i forbindelse med kommunenes investeringer i amerikanske kommunefond.

Les mer: Tilsynet gransker Terra

Avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet opplyste til DN.no i forrige uke at det vil kunne ta flere uker før rapporten om Terra Securities er klar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.