– For meg framstår det som helt uaktuelt å gå inn på den avtalen Terra tilbød oss mandag kveld. Vi har sagt at vi skal ut av dette, ikke tilbake til de papirene vi satt på før juli i år, sier Hattfjelldalordfører Asgeir Almås til NTB.

Han bekrefter dermed den umiddelbare reaksjonen fra de øvrige ordførerne på forslaget fra Terra som i praksis innebærer at kommunene og Terra tar like stort tap, hver på 150 millioner kroner, på de mislykkede investeringene i det amerikanske kredittmarkedet.

Ifølge Almås skal ordførerne diskutere tilbudet med sine rådgivere i en telefonkonferanse klokken 10.00 tirsdag.

– Det er godt mulig at vi allerede da kan gi et svar på utspillet fra Terra. Vi mener jo at vi ble lurt hele veien. Også i de tidligere avtalene lå det risiko som vi ikke ble informert om, sier Almås til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.