Fem måneder før Terra-saken ble offentlig kjent 31. oktober i år, påpekte kommunerevisjonen i Narvik (KomRevNord) at kommunen ikke hadde betryggende rutiner for å vurdere og håndtere finansiell risiko.

Narvik kommune er en av de fire Nordlands-kommunene som har tapt millionbeløp på å ha investert i amerikanske verdipapirer via det konkursslåtte norske meglerhuset Terra Securites.

Narvik kommunen hadde ikke latt uavhengig kompetanse vurder risikoen ved finansinvesteringene, framgår det av brevet fra KomRevNord som er datert 18. mai i år.

Denne unnlatelsen er i strid med forskriften som regulerer kommuners og fylkeskommunenes finansforvaltning, påpekes det i brevet. Revisjonen har heller ikke funnet at Narvik kommunes reglement for finansforvaltning er fulgt som forutsatt. Disse reglene krever blant annet at midler ikke skal plasseres uten at det ligge en prognose til grunn. Prognosen skal gjelde utviklingen av kommunenes behov for likvide midler. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.