Det blir neppe full omlegging til en samlet barnetrygd de første fire årene med en eventuell Frp-regjering.

Frp-nestformann Per Sandberg leder arbeidet med å lage partiets nye program, som for første gang skal deles i ett prinsipp-program og et handlingsprogram.

– Nå vil det vise seg hvor mye politikk det er åpning for på fire år, sier Sandberg til Avisenes Nyhetsbyrå.

Monstertrygden
Som et eksempel trekker han fram det statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har omtalt som «monstertrygden» – nemlig at Frp vil samle alle offentlige ytelser overfor barn og barnefamilier i en stor barnetrygd.

– Jeg ser flere mulige modeller, men vil ikke røpe detaljer ennå, sier han.

Likevel står målet fast:

– Alle ytelsene overfor barn og barnefamilier før samles i en strøm. Her dreier det seg om 54 milliarder kroner som staten deler ut i form av barnehagetilskudd, barnetrygd, fødselspenger og kontantstøtte. Vi kan ikke beholde dagens system som premierer noen barn mer enn andre, sier Sandberg.

Landbruk
Et annet område der Frp vil skille mellom langsiktige mål og kortsiktig handling er landbrukspolitikken.

– Omleggingen av landbruket må skje gradvis. Først må vi fjerne konsesjonsreglene for å legge til rette for en ny struktur. Økonomien må vi så ta i neste omgang, sier Sandberg.

Han legger til at det kan ha skapt grobunn for misforståelser at Frp i alle år har sauset sammen prinsipper og handling i ett felles dokument.

Nå sier ryddegeneralen at alt skal bli klarere:

– Vi skal gjøre politikken vår så tydelig at selv Stoltenberg forstår hva vi mener.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.