Rådmannens innstilling var å la saken ligge.

Bystyrerepresentantene trengte en times debatt for å bli enige om å ikke følge rådmannens innstilling. Dermed skal Narvik gå etter Citigroup for å få tilbake noen av millionene som gikk tapt i Terra-skandalen, skriver Ofotens Tidende.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi som første kommune nå har fått et enstemmig vedtak om å prøve å få tilbake noe av det vi har tapt. Dette er en vinn-vinn sak for oss, sier Torgeir Trældal, som sammen med Svein Lindgren fremmet forslaget.

Nå skal Trældal, rådmannen og ordføreren reise til Oslo for å møte et av advokatselskapene som kan håndtere saken mot Citigroup. Det skal ikke koste kommunen et øre hvis de ikke vinner fram.

– De skal kun ha en prosentandel hvis vi vinner saken, sier Trældal.

Nå håper bystyrerepresentanten at de andre kommunene som tapte store penger i Terra-saken vil gjøre som Narvik og kjempe for pengene.

– Når det blir kjent at Narvik kommune skal ta kontakt med de amerikanske advokatene, regner jeg med at de andre kommunene vil fatte samme vedtak, sier Trældal.

Åtte norske kommuner, fire i Nordland og fire på Vestlandet, har tapt flere hundre millioner kroner på investeringspakker satt sammen av Citigroup i USA og solgt av Terra Securities i Norge. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.