Dagens Næringsliv avdekket lørdag at det eksisterer et skjult system hvor unge nyutdannede fysioterapeuter må betale millionbeløp til private institutteiere for å få tilgang til store offentlige midler og trygdepenger.

I kampen for å beholde kontrollen over to milliarder offentlige kroner tyr fysioterapeuter til hemmelige handler, trusler og råkjør mot unge kolleger. Helsedepartementet reagerer nå på manglende kontroll, og kaller i dag partene inn til krisemøte, skriver DN.

- Praksisen grenser til korrupsjon og er et misbruk av systemet. Jeg forventer at statsråden legger frem en ny ordning som setter en stopper for dette, sier leder for Stortingets helsekomité Harald Nesvik, Frp.

Les også: - Helsevesenet er ute av kontroll

"Ukultur"
Statssekretær Rigmor Aasrud (Ap) i Helsedepartementet vil ha slutt på at fysioterapeuter driver med skjult kjøp og salg av offentlige helsekroner.

- Hvis dette er et bilde av hvordan denne bransjen er, så er det en ukultur vi må få slutt på, sier Aasrud til avisen.

Hun vil nå umiddelbart ta kontakt med KS og fagforeningene for å finne ut hvordan de skal ta tak i problemet.

Gullgruve
Som DN fortalte lørdag, er et kommunalt driftstilskudd en gullgruve for en fysioterapeut.

Fysioterapeuter som innvilges statlig refusjon, får et årlig tilskudd på 250.500 kroner. For hver pasient får fysioterapeuter med refusjonsordning egenandel fra hver pasient i tillegg til stykkpris fra trygdekassen. For at pasientene skal slippe unna med kun å betale en egenandel for fysikalsk behandling, er de derfor nødt til å gå til en fysioterapeut med kommunalt driftstilskudd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.