Utrykningspolitiet (UP) varsler nå dårlige tider for lusekjørere på norske veier. I sommer skal innsatsen til en stor grad rettes mot dem som lager kø på veiene.

Sommertid er køtid, og det er flest turister med bobil og campingvogner som står før kødannelsene. Men også nordmenn kjører sakte, skriver Dagbladet.

-Kan skape irritasjon
I sommer er sneglekjørerne en av farene i trafikken som UP akter å holde et ekstra øye med.

– Trafikksinkene kan skape irritasjon for dem som blir liggende bak, og dette kan framprovosere farlige forbikjøringer. Slike situasjoner kan faktisk føre til håndgemeng, sier distriktsleder i Sunnmøre, Nordmøre og Romsdal politidistrikter, Jan J. Halkjelsvik.

Ikke bot
Til tross for at trafikksinkene i noen tilfeller kan være en fare i trafikken, blir de ikke bøtelagt av UP.

– Vi tar dem som regel til side og gir en orientering om hvordan de bør kjøre. Vi kan ikke forlange at de skal kjøre ut på enhver avkjørsel for å slippe andre forbi, men når de danner køer som går over mange kilometer, så bryter vi inn, sier Halkjelsvik.

Blant strekningene som erf#229svis er utsatt for lusekjørere, er E6 mellom Minnesund og Hamar, i Østfold og strekningen opp mot Nordkapp, samt Atlanterhavsveien, Trollstigen, Geiranger, riksvei 7 via Hardanger, E16 på strekningen Bergen-Voss og videre mot Lerdal og over fjellet, og E18 i Akershus og Østfold.

Les også: Vil ta lusekjørerne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.