Avsluttet leserbrev med

sjekk på kr 1.000.000 ,-

I et leserbrev i Dagens Næringsliv i dag kritiserer Christen Sveaas Høyre i sterke ordelag. Men Erna Solberg kan smile likevel...

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter å ha kritisert Høyre for å være grått og kjedelig i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv, lørdag, blar forretningsmannen Christen Sveaas opp en million kroner i valgkampstøtte til Høyre. Han vil bli kvitt de rødgrønne.

Christen Sveaas mener Høyre må spisse det politiske budskapet og ikke la seg styre av partiveteraner som lager Høyre til et grått parti som velgerne ikke vil stemme på.

I dagens innlegg i DN, gir han klar beskjed til partileder Erna Solberg at hun må lytte til de unge i partiet og glemme de «gamle, grå og selvopptatte Høyregarkene».

Må ha skifte
Helt på slutten av leserbrevet skriver Sveaas:

"Jeg sender i dag Høyre en sjekk på kroner 1.000.000, - slik at det gode parti får litt hjelp til å markedsføre sine gode blå budskap klarere, veldig mye mer klarere".

Les hele Sveaas´ leserinnlegg her: Høyreblått, ikke Høyregrått

Bidraget på en million kroner i valgkampstøtte til partiet, utgjør i særklasse det største økonomiske bidraget Høyre har mottatt i år.

Sveaas sier til Dagens Næringsliv at han ikke knytter noen betingelser til pengegaven, men er klar på hvilken effekt han ønsker seg.

- Det som jeg synes er viktig er at sosialistene kastes ut av regjeringskontorene, sier Sveaas.

Svak ledelse
I sitt innlegg i DN går han til et sterkt angrep på etablerte Høyre-politikere. Per-Kristian Foss får karakteristikken «Høyre-koryfeen» Foss, og Sveaas gjentar sitt spørsmål om hvorfor velgerne skal stemme på uengasjerte og kjedelige politikere. Han er også tydelig på at partileder Erna Solberg ikke klart å gjøre Høyre-budskapet spennende nok.

Men Sveaas vil ikke be om lederskifte:

- Jeg er ikke medlem av Høyre eller andre partier. Det er partiets organer som velger ledelsen, og de må sørge for å velge de menneskene som er best skikket til å lede partiet. Problemet er at de som leder Høyre, har vært altfor svake i å kommunisere politikken Høyre står for. Det er ikke politikken det er noe galt med, sier Sveaas til Dagens Næringsliv.

Og med sjekken på én million kroner, kan kanskje ikke partiet skylde på manglende markedsføringsbudsjett heller.

Uvitende Solberg
Høyreleder Erna Solberg sier til DN at hun ikke kjente til pengegaven før den ble annonsert gjennom leserbrevet. Men hun vil gjerne takke ham:

- Jeg synes det er hyggelig at Sveaas gir oss støtte og jeg tar gjerne imot råd fra Sveaas og andre som har meneringer om hva Høyre bør satse på. Men endepunktet må hele tiden være at det er Høyres landsmøte som vedtar Høyres politikk, sier Solberg til avisen.

Diskutér saken under.

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.