– Dette er tuftet på internasjonalt anerkjente prinsipper, i tillegg til at det viser en felles forståelse for ressursene i nord, sier en fornøyd Rune Rafaelsen til NTB.

Allerede i slutten av mars sa han i et intervju med nyhetsbyrået UPI at han trodde Russlands president ville komme med en løsning på delelinjeproblemet når han besøkte Oslo.

– Hvorfor skal Medvedjev tilbringe to dager i Oslo uten å ha noe å komme med, sa generalsekretæren den gangen.

Rafaelsen sier han var i et møte med sjefen for de t russiske utenriksdepartementet da han skjønte mellom linjene i det som ble sagt at en løsning var på trappene. At verken statsminister Jens Stoltenberg (Ap) eller utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kritiserte ham for uttalelsene om at en løsning var nært forestående, tok han som en ytterligere bekreftelse.

– Uansett hva annet Stoltenberg måtte gjøre i regjering, vil dette bli stående som en merkedag i norsk-russisk historie, sier Rafaelsen på vei til avslutningslunsj for det russiske statsbesøket. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.