Selv om den norske motstanden mot EU-medlemskap har vind i seilene som aldri før, er det fortsatt bare et mindretall som mener at EØS-avtalen må sies opp.

Bare 22,3 prosent av de spurte i en ny undersøkelse mener nemlig at Norge bør si opp EØS-avtalen. Det skriver Nationen.

Det er dårlige nyheter for Nei til EU som i 2011 vil øke trykket mot nettopp EØS-avtalen, som organisasjonen har programfestet at de ønsker å si opp.

Før jul spurte Sentio norske velgere om EØS-avtalen. Svarene viser at forholdet er omtrent det samme som mellom ja- og nei-siden i EU-debatten, men at det nå er de som ønsker større avstand til EU som er i mindretall.

56,2 prosent av de spurte sier de ikke vil si opp avtalen, 22,3 prosent vil kvitte seg med den, og 21,6 prosent sitter på gjerdet.

Andelen som vil si opp avtalen er minst blant SV-velgerne, hvor bare 18,3 prosent vil si opp avtalen. Blant Høyre-velgere vil 19,2 prosent si opp avtalen, blant Ap-velgere 19,9. Høyre og Ap har også flest som sier nei til oppsigelse: Henholdsvis 67 og 64,4 prosent.

50,5 prosent av Sp-velgerne vil si opp avtalen, 29,9 prosent vil ikke det.

Les også: Giske slakter euroen


Stadig færre EU-tilhengere i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.