Det finnes ingen målbare virkninger av at sju direktorat og tilsyn ble tvangsflyttet fra Oslo, mener professor.

Bondevik-regjeringen besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat.

Målet var å gjøre tilsynene mer uavhengig. Det har ikke skjedd, sier professor Jarle Trondal fra Universitetet i Agder etter å ha undersøkt mønsteret i kontakten mellom departement og tilsyn/direktorat.

– Så langt har vi gjort null funn, sa han på et seminar i Førde tirsdag.

Holder på sitt
Victor Norman, som var arbeids- og administrasjonsminister fra Høyre og ansvarlig for å kjøre gjennom flytteprosessen, viste til at det også fantes andre argumenter enn økt fristilling fra hovedstaden. Like fullt holdt han, ifølge Bergens Tidende, fast ved argumentet som viktig den dag i dag:

– Jeg mente, og mener, at de som jobber i Sjøfartsdirektoratet skal se passasjerer på norske båter i øynene hver dag. Ikke noe sted gjør de det bedre enn på havna i Haugesund. På samme måte mener jeg Konkurransetilsynet ikke skal sitte på fanget til de største og sterkeste advokatkontorene i Oslo, sier han.

Les også: Slik styrer byråkratene Norge


<b>Svekket av flytting </b>

<b>Norge som skrekkeksempel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.