Victor D Norman.

Flytting av tilsyn ut av Oslo ga null effekt

null

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det finnes ingen målbare virkninger av at sju direktorat og tilsyn ble tvangsflyttet fra Oslo, mener professor.

Bondevik-regjeringen besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat.

Målet var å gjøre tilsynene mer uavhengig. Det har ikke skjedd, sier professor Jarle Trondal fra Universitetet i Agder etter å ha undersøkt mønsteret i kontakten mellom departement og tilsyn/direktorat.

– Så langt har vi gjort null funn, sa han på et seminar i Førde tirsdag.

Holder på sitt
Victor Norman, som var arbeids- og administrasjonsminister fra Høyre og ansvarlig for å kjøre gjennom flytteprosessen, viste til at det også fantes andre argumenter enn økt fristilling fra hovedstaden. Like fullt holdt han, ifølge Bergens Tidende, fast ved argumentet som viktig den dag i dag:

– Jeg mente, og mener, at de som jobber i Sjøfartsdirektoratet skal se passasjerer på norske båter i øynene hver dag. Ikke noe sted gjør de det bedre enn på havna i Haugesund. På samme måte mener jeg Konkurransetilsynet ikke skal sitte på fanget til de største og sterkeste advokatkontorene i Oslo, sier han.

Les også: Slik styrer byråkratene Norge


Svekket av flytting

Norge som skrekkeksempel

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.