Victor D Norman.

Flytting av tilsyn ut av Oslo ga null effekt

null

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det finnes ingen målbare virkninger av at sju direktorat og tilsyn ble tvangsflyttet fra Oslo, mener professor.

Bondevik-regjeringen besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat.

Målet var å gjøre tilsynene mer uavhengig. Det har ikke skjedd, sier professor Jarle Trondal fra Universitetet i Agder etter å ha undersøkt mønsteret i kontakten mellom departement og tilsyn/direktorat.

– Så langt har vi gjort null funn, sa han på et seminar i Førde tirsdag.

Holder på sitt
Victor Norman, som var arbeids- og administrasjonsminister fra Høyre og ansvarlig for å kjøre gjennom flytteprosessen, viste til at det også fantes andre argumenter enn økt fristilling fra hovedstaden. Like fullt holdt han, ifølge Bergens Tidende, fast ved argumentet som viktig den dag i dag:

– Jeg mente, og mener, at de som jobber i Sjøfartsdirektoratet skal se passasjerer på norske båter i øynene hver dag. Ikke noe sted gjør de det bedre enn på havna i Haugesund. På samme måte mener jeg Konkurransetilsynet ikke skal sitte på fanget til de største og sterkeste advokatkontorene i Oslo, sier han.

Les også: Slik styrer byråkratene Norge


Svekket av flytting

Norge som skrekkeksempel

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør