Petter Stordalen får bygge hytte i et vernet område på terskelen til Hardangervidda. I bytte må han restaurere et gammelt hyttetun.

Opprinnelig søkte hotellmagnaten om å få restaurere et gammelt hyttetun han eier i landskapsvernområdet Brattefjell-Vindeggen i Tinn kommune, skriver Telen ifølge VG. Hyttene ble brukt i forbindelse med tungtvannsaksjonene under andre verdenskrig, og Tinn kommune ønsket at hyttene skulle bli bevart for ettertiden. I stedet tilbød de Stordalen å bygge en ny hytte i det vernede området.

Kommunen bedyrer at de vanligvis ikke gir slike dispensasjoner.

– Men i dette tilfellet valgte vi selv å foreslå det, ettersom det gir en gunstig løsning for kommunen, sier saksbehandler Bjørn Hansen.

Løsningen går ut på at Stordalen setter de gamle hyttene i stand, så de kan brukes som informasjonssenter for villreindrift og huse en utstilling om tungtvannsaksjonen i 1943.

Stordalen får trolig også dispensasjon for å fly inn byggematerialene til hytta, men han og kona må ta beina fatt når den står ferdig. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.