En mann i 50-årene fra Vest-Agder overførte 14,7 millioner kroner til en gruppe svindlere i Spania etter å ha fått løfte om at han skulle få en stor mengde diamanter.

Saken ble oppdaget da Økokrim varslet Agder-politiet om det ble overført store beløp til utlandet fra kontoen til mannen, skriver Fædrelandsvennen.

– Saken viste seg å være et typisk eksempel på en såkalt nigeriasvindel, sier leder ved økonomiavsnittet i Agder-politiet, John Repstad til Fædrelandsvennen.

Mannen skulle ifølge svindlerne motta en diamanter verdt titalls millioner dollar.

– Han ble fortalt at diamantene ble oppbevart i et sikkerhetshus, og at han måtte betale et gebyr for å få dem ut. Deretter begynte ballen å rulle, med nye avgifter, gebyrer og advokathonorarer, sier Repstad.

Sørlendingen betalte de første pengene i mars 2009. Ett år senere, da politiet ble kjent med saken, hadde han overført totalt 14,7 millioner kroner.

– Han er svært preget. Han skylder mye penger og innser at han ikke kan betale disse tilbake. Nå ønsker han bare å legge saken bak seg, sier Repstad.

For å skaffe pengene solgte mannen huset sitt og lånte i tillegg et stort beløp fra en bekjent. Kameraten har i avhør opplyst at han var kjent med hva pengene skulle brukes til.

I oktober i fjor ble 18 spanske, tyske og nigerianske statsborgere pågrepet i Madrid i forbindelse med svindelen. Norsk politi har sendt over alt de har av dokumenter i saken, som nå skal være ferdig etterforsket og oversendt domstolen for behandling.

Saken er trolig blant de mest alvorlige i Norge innen kategorien "Nigeriasvindel".

Les også om Aftenpostens Grafiske klubb som ble rammet: Får millionerstatning etter Nigeria-svindel og Kasserer tok 7,5 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.