Regjeringen har besluttet at de aller fleste departementene skal samles i regjeringskvartalet, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Bakgrunnen for avgjørelsen er blant annet sikkerhetsvurderinger fra politiet, samt at reiseveien mellom departementene og til Stortinget skal være kortest mulig.

Under en orientering torsdag opplyste Aasrud at skadene i høyblokken ikke er så store at bygningen må rives av byggtekniske årsaker.

Et nytt og samlet regjeringskvartal vil koste mellom 5 og 10 milliarder kroner, anslår Aasrud.

Vurderer tre forslag
Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) har i et halvt år utredet hva som skal skje med regjeringskvartalet etter terrorbombens ødeleggelser 22. juli.

Konklusjonen var først varslet før jul, men har blitt utsatt flere ganger. Torsdag valgte statsråden å ikke konkludere i saken, men legge fram tre forslag til debatt. Disse er:

* Å la bygg stå for å reparere og rehabilitere innvendig

* Å rive og bygge helt nytt

* Å rive, men beholde deler av de gamle bygningene. Dette skal inkludere å rive høyblokken, men la noen av veggene som har kunstverk risset inn i betongen stå, for så å bygge nye bygg inntil.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.