– Det er veldig positivt at Viken fikk tilslaget. Jeg håper de kan få til ny aktivitet på industriområdet som gjør at en del av de vel 350 som mister jobben, kan fortsette i ulik aktivitet. Det vil igjen bidra til verdiskaping i en region hvor Follum har vært en veldig stor og viktig bedrift, sier Giske.

Tidligere i dag ble det kjent at Viken Skog kjøper tomt og bygninger for 60 millioner kroner.

Les også: Norske Skog selger Follum til Viken Skog

Kjøperne har planer om å utvikle «en ny, fremtidsrettet treklynge med utgangspunkt i Follum». Ingen av de ansatte følger med på kjøpet, og det skal heller ikke produseres papir på fabrikken vedå Hønefoss i fremtiden.

– Det viktigste er at det forhåpentlig kan bli en eller annen skogrelatert aktivitet. Det betyr mye for dem som er der og som har kompetanse på skog, og det betyr mye for skogbruket i regionen at det finnes en avsetning av materialene, sier næringsministeren.

Norske Skog avvikler produksjonen fredag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.