– Jeg oppfatter at Ap er blitt desperat etter å få tilbake tillit i helsepolitikken. Da hjelper det ikke å endre folk, man må endre politikk, sier Høie til Aftenposten.

Uttalelsen er myntet på at administrerende direktør i Helse Sørøst, Bente Mikkelsen, fratrer stillingen til fordel for en jobb i Verdens helseorganisasjon.

Det har stormet i Helse Sørøst i flere måneder, og opposisjonen krever at den nye lederen rydder opp. Bent Høie vil imidlertid ikke gi vedkommende lang tid i lederstolen hvis Høyre vinner valget neste høst.

– For Høyres del er vår politikk å legge ned de regionale helseforetakene når man har fått en helseplan som er etablert i Stortinget og man har etablert en alternativ organisasjon. Det mener jeg lar seg gjøre i løpet av neste stortingsperiode, sier Høie, som er Høyres helsetalsmann.

Har orden på økonomistyringen
Aps mann i Helsekomiteen, Thomas Breen, har fortsatt tro på helseforetaksmodellen.

– Tidligere hadde vi ganske middels resultater på sykehusene. Nå har vi klart å få orden på økonomistyringen, påpeker han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.