Liv Løberg (63) søkte over 200 jobber uten å bli kalt inn til intervju. Derfor falt hun for fristelsen til å bruke falske vitnemål. Det kom frem i ankesaken igår, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg skulle ikke gjort det. Jeg angrer veldig på det. Det har satt min familie i forlegenhet, og det er tungt for meg at jeg ikke kommer tilbake i arbeidslivet. Det er ingen arbeidsgiver i Norge som vil ansatte meg nå, sa Liv Løberg da hun møtte i i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Løberg ble i tingretten i april dømt til 1,2 års fengsel og inndragning av en million kroner for bruk av falske vitnemål i en rekke toppjobber i offentlig forvaltning de siste ti årene.

Løberg anket dommen, men lagmannsretten sa nei til å behandle skyldspørsmålet en gang til. Derfor var det bare straffeutmålingen som var tema i gårsdagens rettssak.

Helvete i 2,5 år
Ifølge DN fremsto Løberg mer angrende enn hun gjorde da hun forklarte seg i tingretten.

– Jeg var rundt 50 år og hadde søkt på 220 jobber uten så mye som å bli innkalt til intervju. Mine 25 år i utlandet hadde ingen verdi. Da ble fristelsen for stor. Jeg ville gjerne jobbe. Jeg liker å jobbe, svarte Løberg på spørsmål fra politiadvokat Susie Langsem Bergstrand om hvorfor hun startet å bruke falske vitnemål.

Løberg sa også at hun har hatt et helvete i 2,5 år, og at det ikke blir bedre fremover.

- Jobbet og gjort nytte for seg
I retten kom det frem at Løberg har en gjeld på rundt fire millioner kroner og null i formue. Hun får utbetalt arbeidsavkl#229spenger på i underkant av 300.000 kroner og utredes nå for uføretrygd på grunn av fibromyalgi.

- Det Løberg har gjort er ha jukset seg til en mulighet. Men hun har jobbet og gjort nytte for seg. Det er ingen tidligere arbeidsgivere som har falt for tanken og krevd tilbake lønn, sa Løbergs advokat Erling Olav Lyngtveit i sin prosedyre og nedla påstand om lavere fengselsstraff og ingen inndragningsbeløp.

Politiadvokat Bergstrand mente på sin side at det var få formildende omstendigheter i denne saken, og at Løberg aktivt og planmessig over mange år bevisst brukte falske vitnemål.

Les også: Løbergs papirer ble ikke sjekket


På innsiden: Sjefens cv


<b>Slik skriver du CV</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.