Trikkene skal gjennom omfattende undersøkelser og reparasjoner før de settes i trafikk igjen.

Oslo-trikker skal tilbake på skinnene

To av trikkene som var tatt ut av drift i Oslo er tirsdag tilbake i normal trafikk. De resterende 28 trikkene blir satt i drift fortløpende når de er friskmeldt, opplyser Oslo kommune.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mandag ble det kjent at 30 av 32 trikker av typen SL95 i Oslo ble tatt ut av drift med øyeblikkelig virkning. Årsaken var sprekker i konstruksjonen der de ulike delene av trikken er koblet sammen.

Trikkene skal gjennom omfattende undersøkelser og reparasjoner før de settes i trafikk igjen. De to trikkene av samme type som ikke er tatt ut av trafikk, har tidligere blitt oppgradert og reparert og fortsatte derfor i trafikk som før.

Totalt har selskapet 72 trikker, noe som betyr at nesten halvparten av byens trikker ikke var tilgjengelige tirsdag morgen. Passasjerene som reiser på de linjene der trikken er innstilt vil fremover få et busstilbud. Den resterende del av trafikken med trikk vil gå som normalt.

To av trikkene som var tatt ut er tirsdag ettermiddag allerede tilbake i drift. Resten vil bli satt i trafikk igjen etter hvert som de er undersøkt og reparert.