DN har fått bekreftet at partene i industrioppgjøret er kommet til enighet. 

- Vi har anbefalt forslaget og er veldig fornøyd med resultatet, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri til DN.

DN vet at også Fellesforbundet har sagt ja.

Partene er enige om å utrede pensjon. Det er Norsk Industri og Fellesforbundet som skal gjøre utredningen, med frist i 2015. Forutsetniningene er at en pensjonsløsning ikke skal bli dyrere enn i dag, og at den ikke krever pensjonsforpliktelser som virksomhetene må balanseføre.

De er enige om et generelt tillegg på 75 øre. I tekstil- og konfeksjonsindustrien blir tillegget 1,25 kroner.

Basert på hva partene er enige om nå er det NHO som skal anslå en ramme for samlet lønnsvekst i industrien. Denne rammen er ikke kommet ennå.

Enigheten ble bekreftet drøyt 18 timer etter at fristen for meglingen opprinnelig gikk ut. Dersom det ikke hadde blitt enighet, ville 11.000 industriarbeidere gått ut i streik.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.