Hele 48 prosent i alderen mellom 15 og 24 år tror ikke at klimaendringene er skapt av mennesker. Utdanningsforbundet vil nå gå offensivt til verks for å redusere klimaskepsisen.

I forrige uke viste en undersøkelse i VG at 19,9 prosent av befolkningen ikke tror klimaendringene er menneskeskapt.

I en undersøkelse gjennomført for Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner svarer nesten halvparten mellom 15 og 24 år at de ikke fester lit til forskernes konklusjon om at den globale oppvarmingen hovedsakelig er menneskeskapt, skriver Dagsavisen.

Det bekymrer Utdanningsforbundet, som vil at alle norske barn, helt fra barnehagen og oppover, skal få omfattende opplæring om klimaspørsmålet, slik at de innser at de aktivt må ta om kampen mot klimaendringene.

– Vi kan utdanne morgendagens lavutslippsmennesker, sier nestleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til avisen.

Han mener at dagens strategiplan for hvordan skolen skal sette søkelys på bærekraftig utvikling er uten ambisjoner, utydelig og ikke fordeler noe ansvar. Utdanningsforbundet ønsker derfor en helt annen satsing og en mer offensiv strategiplan.

– Klima og miljø må gjennomsyre alle fag. Vi må få klar beskjed om hva hver lærer, rektor, skole, kommune og ikke minst Kunnskapsdepartementet skal ha ansvaret for å få til, sier Handal.

Førsteamanuensis Astrid Sinnes ved Universitetet for miljø og biovitenskap i Ås mener klimaspørsmål må inn i lærerutdanningen i mye større grad enn nå.

– Jeg tror potensialet er enormt, men da må vi få fokus på klimakompetanse både hos skoleledere og lærere. I dag konkurrerer klima med veldig mange andre ting, mener hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.