Det kommer fram i en ny rapport fra Finans Norge, skriver VG. Et av fellestrekkene for å lure til seg mer penger på syke- og uføreforsikringer er at svindlerne er ferske kunder i selskapet.

– Over halvparten av de avdekkede svindelforsøkene i 2013 gjelder saker der svindelforsøket har skjedd innen ett år etter at de har tegnet forsikringen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Både menn og kvinner prøver å snyte til seg penger fra forsikringsselskapene, men menn er i flertall. Det svindles også mye når det gjelder tyveri- og skadeforsikring, og oppfinnsomheten er stor.

Forsikringssvindlerne risikerer både fengsel, politianmeldelse og forsikringsnekt.

– Rundt seksti utredere i forsikringsselskapene har som oppgave å avdekke svindel. De som står bak forsikringssvindel er ofte multikriminelle, sier Neverdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.