I NRKs nyeste statsministermåling svarer 44,3 prosent at de mener Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. 38,9 prosent foretrekker Støre, mens 16,8 prosent er usikre på hvem av de to som er best.

Norstat gjennomførte målingen den første uken i april. Da de i mars spurte hvem folk foretrakk av Solberg og Stoltenberg, svarte 43,3 Solberg, mens 42,1 prosent helst ville ha Ap-lederen. 14,6 var usikre den gangen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at folk åpenbart synes det er greit at jeg er statsminister. Det er alltid gøy med framgang. Jeg synes også dette er en god tillitsmåling for Jonas, sa Solberg da hun fikk vite resultatet før påske.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere tallene, ettersom Jens Stoltenberg fortsatt formelt er Arbeiderpartiets statsministerkandidat.

LES OGSÅ:

Kinas internettkjempe til Wall Street  

Reiselivet jubler etter knallpåske

Mot het debatt om styringen av oljefondet

Robothandelselskaper etterforskes i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.