Flere sentrale personer i Fremskrittspartiet ønsker at Carl I. Hagen skal overta etter Thorbjørn Jagland (Ap) som leder i Nobelkomiteen.

Det er tidligere blitt kjent at flere i Høyre ønsker å bytte ut Jagland, og nå bekrefter sentrale kilder i Frp overfor Dagsavisen at tidligere partiformann Carl I. Hagen er en kandidat til vervet igjen.

– Jeg tror Carl I. Hagen vil være en ypperlig kandidat til å lede Nobelkomiteen. Jeg tror nettopp han kan få komiteen på rett kjøl, sier Per Sandberg, Frp-nestleder og medlem av utenrikskomiteen på Stortinget.

Han får støtte av stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen, som beskriver Hagen som en «klok person med integritet».

Tonen en annen nå

Hagen ønsket sterkt å bli medlem av Nobelkomiteen i 2011, men ble vraket etter avstemningen i Frps stortingsgruppe. Det førte til at han trakk seg som partiets eldregeneral og fikk et veldig dårlig forhold til partileder Siv Jensen.

Nå skal tonen være en helt annen mellom de to, og Christian Tybring-Gjedde, også han medlem av utenrikskomiteen, sier han vil jobbe for Hagens kandidatur.

Siv Jensen er mer forsiktig i sin kommentar.

– Jeg har tillit til at vår stortingsgruppe håndterer prosessen med oppnevnelse til Nobelkomiteen og alle andre utnevnelser på en god måte, sier hun til avisen.

Les også: Høyre vurderer å bytte ut Jagland i Nobelkomiteen

 

Jagland frykter ikke politisering av Nobelkomiteen  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.