Et enstemmig Storting vil tirsdag stemme for Venstres forslag om at det skal bli ett system for billetter for kollektivtransport. Det betyr at du skal kunne bruke buss- og togkort i samtlige fylker.

For å få til dette, må alle aktørene, det vil si NSB, ekspressbusselskapene og fylkeskommunene bli enige.

Tirsdagens vedtak vil bli at «Stortinget ber regjeringen ta initiativ til å opprette en nasjonal ordning med tilbud om elektronisk billett for sømløse kollektivreiser over hele landet, i samarbeid mellom de ulike aktørene.»

- Dette vil gjøre det enklere å ta grønne valg. Vi må sette folks behov når de reiser, fremfor systemer. Derfor må vi ha et kollektivsystem som gjør det enkelt å planlegge, betale og utføre en reise fra A til Å, sier forslagsstiller og samferdselspolitisk talsmann i Venstre, Abid Raja.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.